Amusentskoor Surprise uit Ewijk:

Anjo Hoogendoorn, pianist: Ik vind het een verrijking  om met jou te werken. Door jouw enthousiasme zijn de repetities een feestje! En het mooie is dat we er ook veel van opsteken! Je streeft ernaar om alles uit een koor te halen, met kennis, geduld en vooral veel humor……

Stephanie Ter Avest, koorlid Surprise: Kim is een hele enthousiaste en creatieve dirigente. Ze kan je uit je comfort zone halen, daarbij is ze heel aardig en benaderd iedereen positief waardoor je “durft”  te zingen, want “fouten” maken mag.

Kim maakt ook leuke koorarrangementen (SATB) en is muzikaal, begeleidt zichzelf op onder andere, de piano.

Muziektheater groep Flirt uit Zevenaar:

Kak, zon en kachelpijp.

Muziektheatergroep Flirt uit Zevenaar heeft een aantal jaren mogen profiteren van de capaciteiten van Kim; met een gevarieerd aanbod aan liedjes, een positief kritische inslag en veel humor heeft ze ons, een eigenwijze groep volwassenen, wekelijks geleid. Ze voelt de sfeer in een groep goed aan; ze is los als het kan maar strak als het moet. Geen theoretisch geneuzel maar korte, ons niveau  aansprekende aanwijzingen; “zing met kak”, “zing met zon” en “denk aan de kachelpijp”. Toen ze kwam waren we goed. Toen ze ging stukken beter.

De kracht in je handen.

Dirigent

In 2011 start Kim bij muziektheatergroep Flirt als zangjuf. Vol enthousiasme staat ze voor de groep en maakt eenvoudige arrangementen.
Na 7 jaar alleen bij Flirt te zijn, is het tijd om een ander koor te kiezen. Hierbij realiseert Kim zich dat ze nu welliswaar autodidact is, maar nog veel te leren heeft.

Ze start vol enthousiasme in 2018 aan de Kurt Thomas Cursus aan het conservatorium van Utrecht. Ze begint in 2018 ook aan de Post HBO 2-year course op Codarts in Rotterdam om zich te specialiseren als dirigent. In november 2020 zal ze afstuderen.

“Eindelijk een soort choreografie voor mijn eigenzinnige dirigentendans die ik met handen, voeten, lijf en ziel uitvoer. “

 

 

Momenteel is Kim dirigent van Amusementskoor Surprise uit Ewijk.

De kracht van de stem, de kracht van samenzingen en de energie die daarbij vrij komt is ongekend gaaf.

Muziek is zoveel meer dan zingen, tekst, ritme en beleving!  Het is puls, grove, emotie, harmonie, ademhaling, kippenvel, luisteren, stil zijn.
Voor een groep staan die samen zijn, en samen de mooiste noten uit hun lijf zingen is zo gaaf! “

Ervaringen diverse koorleden.

Ga d’r maar aan staan: zo’n groot koor met nogal wat eigenzinnige leden leiden.
Kim heeft uitstraling, als je depri zou zijn wordt je vanzelf vrolijk.
Kim brengt ons verder, meer verdieping in de nummers die we zingen.
Ze is muzikaal en haar lessen zijn erg verrassend.
Kim voelt steady en betrouwbaar.
Ze komt gemotiveerd over. Een echte aanwinst!
Kim is een enthousiast persoon en weet mensen te enthousiasmeren.
Fijne meid, kan beregoed zingen. Ik ben erg blij zoals Kim onze repetitie brengt. Ik kom er altijd weer vrolijk vandaan. Ze is lekker enthousiast. Zij geeft mij door haar manier van dirigeren energie.
Kim moedigt met enthousiasme en energie de koorleden aan om met hart en ziel de beleving van het lied te zingen en te voelen.
Kim is een inspirerende vrouw.