Wie is Kim eigenlijk?

Kim de Fuijk

Kim is een creatieve duizendpoot. Haar hoofd ‘ding’ is zingen, maar er kan nog een heleboel bij. Dirigent, workshopleider, regisseur, meisje van LOS…
Benieuwd hoe dat is gekomen?

Kim begint al op haar 4e met vioolspelen. Ze volgt de Vrije school in Zeist, waar veel met muziek wordt gewerkt.
Na een vooropleiding musical volgt het conservatorium in Arnhem, waar Kim in de allereerste muziektheater opleiding van ArtEZ Arnhem start.
Hier ontdekt ze ook haar klassieke stem. Ze studeert bij Elena Vink en zingt voornamelijk klassiek repertoire. Na haar bachelor in 2008 met de Cabaret songs van Britten, volgt nog een 2 jarige Master in Tilburg.
Hier verdiept Kim zich in onder andere operette en studeert af met de opera ‘La voix Humaine’ van Poulenc als eindexamen.

Tijdens de bachelor start Kim met Femke, Dookje en Charlotte de groep LOS.
De meiden treden op bij feesten, partijen en congressen.
Nadat LOS meedoet met het Amsterdams KleinkunstFestival in 2005 en het Groninger Studenten Cabaret Festival in 2006, beginnen ze met het touren door Nederland met de eigen geschreven voorstellingen.
Naast het touren met de meiden volgt Kim nog haar klassieke roots, en zingt ze nog regelmatig bij orkesten en andere klassieke gelegenheden. Zo zong ze bij de wereldpremière van de Marienklage van Jan van Maanen.
Ook dirigeert ze diverse koren en geeft ze workshops.
Als dirigent ben je nooit uitgeleerd en Kim start in 2018 aan een cursus dirigeren aan de Kurt Thomas Cursus aan het conservatorium van Utrecht. Hierna in september 2018 start ze aan de postHBO studie Vocal Leadership bij Codarts Rotterdam.